Όλοι γνωρίζουμε ότι συχνά το νερό που υπάρχει στη φύση δεν είναι πόσιμο νερό και χρειάζεται πρώτα να επεξεργαστεί. Υπάρχουν μια σειρά τρόποι για την απόσταξη και αποστείρωση του νερού. Να μερικοί από τους πιο απλούς τρόπους που μπορείς να πραγματοποιήσεις μόνος σου:

  1. Αποχωρισμός:Άφησε το νερό σε ένα δοχείο όλη τη νύχτα. Με αυτόν τον τρόπο τα στερεά σωματίδια θα αποχωριστούν από τα μόρια του νερού. Αυτή η πρώτη μέθοδος συνήθως χρησιμοποιείται πριν τις άλλες.
  2. Φιλτράρισμα:Υπάρχουν διάφοροι και διαφορετικοί τύποι πορώδους φίλτρου (κατασκευασμένο με χαρτί, ύφασμα ή άλλα υλικά). Μπορείς επίσης να φτιάξεις το δικό σου τοποθετώντας μια σειρά στρώματα χαλικίου, ξυλάνθρακα και άμμου, το ένα μετά το άλλο, μέσα σε ένα διάτρητο δοχείο. Το νερό θα περάσει μέσα από αυτά τα στρώματα.
  3. Βράσιμο:Βράσε το νερό για 10-15 λεπτά και θα απελευθερωθεί από όλα τα βακτηρίδια που περιέχονται στο ίδιο. Όμως το νερό που θα επιτευχθεί μπορεί να φαίνεται βαρύ και άνοστο. Έτσι συνιστούμε να το μεταβιβάσετε από το ένα δοχείο στο άλλο πολλές φορές και να προσθέσετε μια πρέζα δισανθρακικής σόδας.