Εκδήλωση με μαθητές

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού είναι πάντοτε επίκαιρος και έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημασία και την αναγκαιότητα της προστασίας του πολύτιμου αυτού αγαθού.
Στo πλαίσιo αυτό, η Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Π., διοργάνωσε εκδήλωση σε συνεργασία με το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου και και με τη συμμετοχή των μαθητών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης κοινό και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημασία του νερού στη ζωή του ανθρώπου αλλά και τη βιώσιμότητα του πλανήτη. Με το σύνθημα «Κάθε σταγόνα μετράει» οι συμμετέχοντες πληροφορήθηκαν τρόπους και πρακτικές οδηγίες εξοικονόμησης του νερού στην καθημερινότητά μας.  Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί μαθητές που με εμπνευσμένα παιχνίδια, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, ανέδειξαν με πολύ απλό και αληθινό τρόπο τη σημασία του νερού στη ζωή μας.  Τέτοιες δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της επιχείρησης, αναμένεται να συνεχιστούν στις Δ.Ε. Καστελλίου και Θραψανού με κύριους αποδέκτες τους μαθητές.

1

2

3

 

6

 

Έκθεση Ζωγραφικής και Εικαστικών

Με πρωτοβουλία της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Π., τον Μάρτιο του έτους 2013, πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου. Οι μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου με την καθοδήγηση των αρμόδιων δασκάλων τους, δημιούργησαν όμορφες ζωγραφιές, ψηφιδωτά και εικαστικά καλλιτεχνήματα γύρω από το νερό τα οποία και εκτέθηκαν στο κοινό.

7

Όλα τα καλλιτεχνήματα των μαθητών βρίσκονται στην Ψηφιακή Αρχειοθήκη.