Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει τώρα…   ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

κλιματικη αλλαγή

  1. Σβήνουμε τα φώτα που δεν χρειαζόμαστε, κυρίως όταν βγαίνουμε από ένα δωμάτιο.
  2. Αντικαθιστούμε τις κοινές λάμπες με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (μέσος χρόνος ζωής 10 φορές περισσότερο)
  3. Πριν αποφασίσουμε να αγοράσουμε κλιματιστικό, εξετάζουμε τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να έχουμε δροσιά, π.χ. ανεμιστήρες οροφής. Αν αγοράσουμε κλιματιστικό προτιμούμε συσκευές ενεργειακής κατηγορίας Α και φροντίζουμε να έχουν την κατάλληλη ισχύ (BTU). Το καλοκαίρι ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού μας όχι χαμηλότερα από 27οC.
  4. Προτιμούμε ηλιακό θερμοσίφωνα αντί ηλεκτρικό για τη θέρμανση του νερού.
  5. Επιλέγουμε προγράμματα χαμηλής θερμοκρασίας για το πλυντήριό μας. Επιπλέον, πλένουμε τα ρούχα μας σε ώρες μη αιχμής χρησιμοποιώντας νυχτερινό ρεύμα.
  6. Όταν αντικαθιστούμε τις συσκευές μας προτιμούμε συσκευές με ενεργειακή σήμανση Α+.
  7. Φροντίζουμε να κάνουμε τακτικά απόψυξη στο ψυγείο μας, αν αυτό δεν έχει αυτοματοποιημένο σύστημα.
  8. Συμμετέχουμε στην ανακύκλωση υλικών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μέταλλο και γυαλί. Ανακυκλώνουμε τα κινητά μας τηλέφωνα καιφροντίζουμε να αγοράζουμε προϊόντα οι μπαταρίες των οποίων να είναι επαναφορτιζόμενες.
  9. Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μαςμε το αυτοκίνητο ώστε να συμβάλλουμε στη μείωση των εκπομπώνCO2 στην ατμόσφαιρα.
  10. Δεν αφήνουμε αναμμένες σε κατάσταση αναμονής (standby) την τηλεόραση, τον υπολογιστή, τον εκτυπωτή, το στερεοφωνικό και γενικώς όλες τις συσκευές.

ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ – ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ